tiistai 9. helmikuuta 2010

Kypärämyssyjä



Iin vanha kypärämyssy on jäänyt pieneksi niin että niska vaan vilkkuu sen alta. Niinpä oli aika ommella uusia. Kaavaksi valitsin Ottobren nettikaavan jota olin kuullut kehuttavan, ja kyllähän se olikin oikein hyvän mallinen. Hiukan pienehkö ehkä. Iin pään ympärys on n. 48 - 49 cm ja koon 50 cm myssy on hiukan nafti.
Kankaana ekassa versiossa on sivuilla valkoista fleeceä ja keskellä ruskeaa joustofroteeta. Molempia löytyi pikku tilkut laatikon pohjilta, niin pienet että kummastakaan ei olisi saanut edes kokonaista kypärämyssyä. Tulipahan käytettyä nyt nekin pois.
Toisen version tein isompaa kokoa ja lisäsin vielä kaulaosaan suikaleen, jotta siitä tuli leveämpi. Kankaaksi tuli Eurokankaan palalaarista löytynyttä eläinkuosikangasta. En oikeastaan edes tiedä mitä kangasta tuo on, mutta hauskalta näyttää joka tapauksessa. Korvat lisäsin ihan vaan kiusallani, kun tiedän että ne on miehen mielestä hiukan naurettavat. Myssy on vuoritettu fleecellä, joten sen pitäisi kyllä lämmittää mukavasti talvisissa leikeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kävijöitä